Hertenbiefstuk met sjalottenjus
Met biefstuk is het diner al een feestje. Serveer je 'm met deze bijzondere jus, dan gaat het dak eraf.
Aan de slag
Kook de wijn met fond in de pan op hoog voor tot eenderde in. Pel en halveer de sjalotten. Verhit in een andere pan de olie en boter. Schep de sjalotten hier doorheen en laat deze afgedekt in 15-20 min. zachtjes gaarbakken. Schep regelmatig om. Bestrooi de sjalotten met peper en eventueel zout. Neem de pan van het stuur en zet de sjalotten apart. Schil de gember en snijd deze in plakjes.
Verwarm de oven voor op 100 °C. Roer de stroop door de sjalotten en verwarm het geheel zacht opnieuw. Verhit in de koekenpan de rest van de boter en bak hierin de biefstuk in 3. min bruin. Keer halverwege. Leg de biefstuk in de ovenschaal of op de bakplaat en laat het in de oven 8-10 min. rosé worden. Roer de gember, de tijm en kardemom door het bakvet en bak de biefstukjes 1-2 min. Schenk het ingekookte wijnmengsel erbij en laat de jus nog 3 min op hoog vuur inkoken. Schenk vervolgens de jus door een zeef boven de sauskom. Verdeel de biefstuk, jus en sjalotten over de borden en bestrooi deze met de rest van de tijm en peper.
Hertenbiefstuk met sjalottenjus
Met biefstuk is het diner al een feestje. Serveer je 'm met deze bijzondere jus, dan gaat het dak eraf.
hoofdgerecht
null personen
380 kcal
30 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Kook de wijn met fond in de pan op hoog voor tot eenderde in. Pel en halveer de sjalotten. Verhit in een andere pan de olie en boter. Schep de sjalotten hier doorheen en laat deze afgedekt in 15-20 min. zachtjes gaarbakken. Schep regelmatig om. Bestrooi de sjalotten met peper en eventueel zout. Neem de pan van het stuur en zet de sjalotten apart. Schil de gember en snijd deze in plakjes.
Verwarm de oven voor op 100 °C. Roer de stroop door de sjalotten en verwarm het geheel zacht opnieuw. Verhit in de koekenpan de rest van de boter en bak hierin de biefstuk in 3. min bruin. Keer halverwege. Leg de biefstuk in de ovenschaal of op de bakplaat en laat het in de oven 8-10 min. rosé worden. Roer de gember, de tijm en kardemom door het bakvet en bak de biefstukjes 1-2 min. Schenk het ingekookte wijnmengsel erbij en laat de jus nog 3 min op hoog vuur inkoken. Schenk vervolgens de jus door een zeef boven de sauskom. Verdeel de biefstuk, jus en sjalotten over de borden en bestrooi deze met de rest van de tijm en peper.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 ml volle rode wijn
380 ml wildfond
2 el traditionele olijfolie
25 g ongezouten roomboter
250 g sjalotten
3 cm verse gemberwortel
2 el appelstroop
4 hertenbiefstukken
1 el verse tijmblaadjes
1 el gemalen kardemom
Dit heb je nodig
bakvorm of lage ovenschaal (ca. 2 liter)