Hertenbiefstuk met geroosterde druiven en rodewijnsaus
Hertenbiefstuk op het menu? Heerlijk medium rare gebakken en geserveerd met rode druiven uit de oven (met suiker, azijn en tijm!) en een rodewijnsaus waar je u tegen zegt.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de hertenbiefstukken in de verpakking op kamertemperatuur komen. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook grof. Verhit ⅕ van de olie in een steelpan en bak de sjalot met de knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Blus af met de wijn, fond en ⅔ van de azijn. Voeg de helft van de tijm en alle rozemarijn en laurier toe. Laat inkoken tot er ¼ over is, dat duurt op middelhoog vuur ca. 35 min.
Leg ondertussen de druiven, aan de tros, op de met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅖ van de olie, de suiker en de rest van de azijn. Leg de overgebleven takjes tijm ertussen. Rooster de druiven ca. 15 min. in het midden van de oven.
Dep ondertussen de biefstukken droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie en 30g de boter (per rollade) in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Laat de boter uitbruisen en bak de biefstuk 3 min. per kant voor medium rare. Haal uit de pan en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten.
Zeef ondertussen de wijnjus en doe terug in de steelpan. Snijd de rest van de boter in blokjes van 1 cm. Roer met een garde de boter in delen door de saus zodat een mooie emulsie ontstaat. Zorg ervoor dat de saus dan niet meer kookt. Breng de saus op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Snijd het vlees op de draad in schuine plakken (trancheren). Leg het op een grote schaal en schep de helft van de saus erover. Verdeel de druiven erover en serveer de rest van de saus erbij.
Hertenbiefstuk met geroosterde druiven en rodewijnsaus
Hertenbiefstuk op het menu? Heerlijk medium rare gebakken en geserveerd met rode druiven uit de oven (met suiker, azijn en tijm!) en een rodewijnsaus waar je u tegen zegt.
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
45 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de hertenbiefstukken in de verpakking op kamertemperatuur komen. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook grof. Verhit ⅕ van de olie in een steelpan en bak de sjalot met de knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Blus af met de wijn, fond en ⅔ van de azijn. Voeg de helft van de tijm en alle rozemarijn en laurier toe. Laat inkoken tot er ¼ over is, dat duurt op middelhoog vuur ca. 35 min.
Leg ondertussen de druiven, aan de tros, op de met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅖ van de olie, de suiker en de rest van de azijn. Leg de overgebleven takjes tijm ertussen. Rooster de druiven ca. 15 min. in het midden van de oven.
Dep ondertussen de biefstukken droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie en 30g de boter (per rollade) in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Laat de boter uitbruisen en bak de biefstuk 3 min. per kant voor medium rare. Haal uit de pan en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten.
Zeef ondertussen de wijnjus en doe terug in de steelpan. Snijd de rest van de boter in blokjes van 1 cm. Roer met een garde de boter in delen door de saus zodat een mooie emulsie ontstaat. Zorg ervoor dat de saus dan niet meer kookt. Breng de saus op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Snijd het vlees op de draad in schuine plakken (trancheren). Leg het op een grote schaal en schep de helft van de saus erover. Verdeel de druiven erover en serveer de rest van de saus erbij.
bewaartip:
wijntip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 hertenbiefstukken
4 sjalotten
4 tenen knoflook
5 el milde olijfolie
380 ml rode wijn
380 ml wildfond
3 el rodewijnazijn
15 g verse tijm
5 g verse rozemarijn
1 laurierblad
600 g blauwe druiven
1 el kristalsuiker
70 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
traybake (AH Spaaractie)
bakpapier