Gegrilde hertenbiefstuk met portsaus
Het zoete van de port past goed bij het robuuste van het wild. Lekker met haricots verts.
Aan de slag
Snipper de sjalotten. Smelt ⅓ van de boter in een pan en fruit hierin de sjalotten op laag vuur totdat ze glazig zijn. Schenk de wildfond en de port bij de sjalotten in de pan, leg de jeneverbessen erbij en laat de saus in 30 min. inkoken tot ca. 150 ml (per 4 personen).
Week de gelatine in koud water. Bestrijk de hertenbiefstukken dun met olie en bestrooi ze met (zee)zout en (versgemalen) peper. Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril de biefstukken in 3-4 min. aan weerszijden bruin. Laat ze even rusten onder aluminiumfolie.
Neem de pan met saus van het vuur en los hierin de gelatine op. Snijd de rest van de boter in kleine klontjes en roer ze snel door de saus (door de gelatine zal de boter de saus kunnen binden). Breng de saus op smaak met versgemalen peper en zout, verwijder voor het serveren de jeneverbessen.
Gelatine verwerken
Instructievideo - 01:12 min.
Gegrilde hertenbiefstuk met portsaus
Het zoete van de port past goed bij het robuuste van het wild. Lekker met haricots verts.
hoofdgerecht
null personen
410 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalotten. Smelt ⅓ van de boter in een pan en fruit hierin de sjalotten op laag vuur totdat ze glazig zijn. Schenk de wildfond en de port bij de sjalotten in de pan, leg de jeneverbessen erbij en laat de saus in 30 min. inkoken tot ca. 150 ml (per 4 personen).
Week de gelatine in koud water. Bestrijk de hertenbiefstukken dun met olie en bestrooi ze met (zee)zout en (versgemalen) peper. Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril de biefstukken in 3-4 min. aan weerszijden bruin. Laat ze even rusten onder aluminiumfolie.
Neem de pan met saus van het vuur en los hierin de gelatine op. Snijd de rest van de boter in kleine klontjes en roer ze snel door de saus (door de gelatine zal de boter de saus kunnen binden). Breng de saus op smaak met versgemalen peper en zout, verwijder voor het serveren de jeneverbessen.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sjalotten
75 g ongezouten roomboter
380 ml wildfond
3 el rode port
3 jeneverbessen
1 blaadje gelatine
4 hertenbiefstukken
4 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
grillpan