Stoofpeertjessorbet
bewaar
bewaar

Stoofpeertjessorbet

25 min. bereiden / 3 uur wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Stoofpeertjes laten uitlekken, vocht opvangen. Stukjes peer met limoensap besprenkelen en in diepvriesdoos in diepvries zetten. Peer in minstens 3 uur laten bevriezen. Intussen stoofvocht van peertjes met port, kaneelstokje en suiker tot 150 ml laten inkoken. Siroop laten afkoelen en kaneelstokje verwijderen. In koelkast bewaren.

Vijgen in plakjes snijden en vier wijnglazen ermee bekleden. In keukenmachine of met staafmixer stukjes peer met portsiroop tot rulle sorbetmassa pureren. Sorbet snel in glazen scheppen en serveren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Stoofpeertjessorbet

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig