Portsaus maken
Een portsaus maakt ieder stuk vlees direct nog net iets beter.
Aan de slag
Zorg ervoor dat de roomboter goed koud is. Doe de port met de tijm, peperkorrels en kruidnagels in een steelpan en laat in ca. 30 min. inkoken tot de helft.
Schenk de wildfond erbij en laat samen in ca. 45 min. tot een derde inkoken. Zeef de saus. Doe de saus terug in de pan en breng opnieuw aan de kook.
Snijd ondertussen de boter in blokjes van ca. 1 cm. Haal de saus van het vuur en roer met een garde de boter erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Portsaus maken
Een portsaus maakt ieder stuk vlees direct nog net iets beter.
bijgerecht
null personen
230 kcal
5 min. bereiden
75 min. wachten
Aan de slag
Zorg ervoor dat de roomboter goed koud is. Doe de port met de tijm, peperkorrels en kruidnagels in een steelpan en laat in ca. 30 min. inkoken tot de helft.
Schenk de wildfond erbij en laat samen in ca. 45 min. tot een derde inkoken. Zeef de saus. Doe de saus terug in de pan en breng opnieuw aan de kook.
Snijd ondertussen de boter in blokjes van ca. 1 cm. Haal de saus van het vuur en roer met een garde de boter erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
60 g ongezouten roomboter
380 ml rode port
7 g verse tijm
5 peperkorrels
2 kruidnagels
380 ml wildfond