Appelcrumble
Het perfecte dessert of gebak: appel crumble met ijs! 20 minuten bereidingstijd, de oven doet de rest.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Zeef het tarwebloem boven een kom, voeg de boter en ⅔ van de suiker toe en kneed tot een kruimelig deeg.
Halveer de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de appelblokjes met de rest van de suiker en de kaneel om in de ovenschaal. Hak de noten grof. Verdeel het kruimelige deeg met de noten over de appels.
Bak de appel-notencrumble in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Bestrooi met de poedersuiker. Schep de crumble aan tafel op de borden en schep er een bol ijs bij.
Elstar
Instructievideo - 05:55 min.
Appelcrumble
Het perfecte dessert of gebak: appel crumble met ijs! 20 minuten bereidingstijd, de oven doet de rest.
nagerecht
null personen
385 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Zeef het tarwebloem boven een kom, voeg de boter en ⅔ van de suiker toe en kneed tot een kruimelig deeg.
Halveer de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de appelblokjes met de rest van de suiker en de kaneel om in de ovenschaal. Hak de noten grof. Verdeel het kruimelige deeg met de noten over de appels.
Bak de appel-notencrumble in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Bestrooi met de poedersuiker. Schep de crumble aan tafel op de borden en schep er een bol ijs bij.
vegantip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g tarwebloem
50 g ongezouten roomboter
75 g kristalsuiker
1 kg Elstar appel
2 tl gemalen kaneel
95 g ongebrande hazelnoten
2 el poedersuiker
8 bollen vanilleroomijs
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)