Tarte tatin met amandelen & munt
Fris door de munt en appels, crunchy door de amandelen: deze taart is perfect als toetje
Aan de slag
Meng de bloem met de poedersuiker en het zout in een kom. Snijd 50 g boter in blokjes en voeg toe aan de bloem. Kneed met je vingertoppen tot kruimels. Voeg het ei toe aan het boter-bloemmengsel en kneed tot een samenhangend deeg. Vorm het deeg tot een bal en duw plat. Wikkel in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Smelt de rest van de boter in een steelpan. Bestrijk de quichevorm met het bakkwastje met de gesmolten boter. Meng de suiker met de kaneel en strooi dit over de bodem van de vorm. Schil de appels, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis. Leg de appels met de bolle kant naar onderen in de vorm.
Rol het deeg met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap met een doorsnede van 30 cm. Rol het deeg om de deegroller en rol uit over de appels in de vorm. Stop de randen goed in en maak een gaatje in het midden van het deeg. Bak de tarte tatin in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Haal ondertussen de blaadjes van de munt en snijd in dunne reepjes.
Neem de taart uit de oven en laat 5 min. rusten. Leg een serveerschaal omgekeerd op de vorm en keer om (pas op voor de hete karamel!). Bestrooi met het amandelschaafsel en de munt. Serveer direct.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Tarte tatin met amandelen & munt
Fris door de munt en appels, crunchy door de amandelen: deze taart is perfect als toetje
nagerecht
null porties
260 kcal
25 min. bereiden
5 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Meng de bloem met de poedersuiker en het zout in een kom. Snijd 50 g boter in blokjes en voeg toe aan de bloem. Kneed met je vingertoppen tot kruimels. Voeg het ei toe aan het boter-bloemmengsel en kneed tot een samenhangend deeg. Vorm het deeg tot een bal en duw plat. Wikkel in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Smelt de rest van de boter in een steelpan. Bestrijk de quichevorm met het bakkwastje met de gesmolten boter. Meng de suiker met de kaneel en strooi dit over de bodem van de vorm. Schil de appels, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis. Leg de appels met de bolle kant naar onderen in de vorm.
Rol het deeg met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap met een doorsnede van 30 cm. Rol het deeg om de deegroller en rol uit over de appels in de vorm. Stop de randen goed in en maak een gaatje in het midden van het deeg. Bak de tarte tatin in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Haal ondertussen de blaadjes van de munt en snijd in dunne reepjes.
Neem de taart uit de oven en laat 5 min. rusten. Leg een serveerschaal omgekeerd op de vorm en keer om (pas op voor de hete karamel!). Bestrooi met het amandelschaafsel en de munt. Serveer direct.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
155 g tarwebloem
50 g poedersuiker
1 mespunt zout
75 g ongezouten roomboter
1 middelgroot ei
50 g kristalsuiker
½ tl kaneel
6 Elstar appels
20 g amandelschaafsel
2 takjes verse munt
Dit heb je nodig
bakkwast
quichevorm (Ø 28 cm)
deegroller