Tarte tatin met honing en amandel
Tataaaa, tarte tatin! Appels, honing, amandel en omdraaien maar.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier. Verdeel de karamelsaus over de bodem van de springvorm. Smelt 20 g boter en voeg de honing, ¼ van het water en de karamelsausmix uit het pak toe. Roer door.
Schil de appels, snijd in 4 partjes en verwijder het klokhuis. Halveer elk partje en verdeel dakpansgewijs in een cirkel over de karamel. Doe de rest van de boter samen met de bodemmix uit het pak, de rest van het water en de koek- en speculaaskruiden in een kom en mix ca. 3 min. tot kruimelig deeg met een mixer.
Verdeel dit over de appel in de vorm en druk het daarna goed aan met de hand. Bak de tarte tatin ca. 45 min. in het midden van de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Neem de taart uit de oven en laat 30 min. afkoelen. Verwijder de rand van de springvorm, leg een serveerschaal omgekeerd op de taart en keer om. Bestrooi met het amandelschaafsel.
Tarte tatin met honing en amandel
Tataaaa, tarte tatin! Appels, honing, amandel en omdraaien maar.
nagerecht
null personen
195 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier. Verdeel de karamelsaus over de bodem van de springvorm. Smelt 20 g boter en voeg de honing, ¼ van het water en de karamelsausmix uit het pak toe. Roer door.
Schil de appels, snijd in 4 partjes en verwijder het klokhuis. Halveer elk partje en verdeel dakpansgewijs in een cirkel over de karamel. Doe de rest van de boter samen met de bodemmix uit het pak, de rest van het water en de koek- en speculaaskruiden in een kom en mix ca. 3 min. tot kruimelig deeg met een mixer.
Verdeel dit over de appel in de vorm en druk het daarna goed aan met de hand. Bak de tarte tatin ca. 45 min. in het midden van de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Neem de taart uit de oven en laat 30 min. afkoelen. Verwijder de rand van de springvorm, leg een serveerschaal omgekeerd op de taart en keer om. Bestrooi met het amandelschaafsel.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
95 g ongezouten roomboter
2 el vloeibare honing
4 el water
330 g omgekeerde appeltaart bakmix
4 elstar-appels
½ el koek- en speculaaskruiden
1 el amandelschaafsel
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)