Bananentarte tatin met vanilleroomijs
Waarschijnlijk ken je deze Franse klassieker met appel, maar wij maakten hem met banaan. De wereld op z'n kop!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier. Smelt 20 g boter (per 12 personen) en voeg de kaneel, schenkstroop, water en de karamelsausmix uit het pak toe. Roer door. Verdeel de karamelsaus over de bodem van de springvorm.
Halveer de bananen in de lengte en verdeel ze over de karamel. Doe de rest van de boter samen met de bodemmix uit het pak en 3 el water in een kom en mix ca. 3 min. tot kruimelig deeg met een mixer.
Verdeel dit over de banaan in de vorm en druk het daarna goed aan met de hand. Bak de tarte tatin ca. 45 min. in het midden van de oven.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 5 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.
Neem de taart uit de oven en laat 30 min. afkoelen. Verwijder de rand van de springvorm, leg een serveerschaal omgekeerd op de taart en keer om. Serveer de tarte tatin met bolletjes ijs en bestrooi met de fijngehakte pistachenoten.
Bananentarte tatin met vanilleroomijs
Waarschijnlijk ken je deze Franse klassieker met appel, maar wij maakten hem met banaan. De wereld op z'n kop!
nagerecht
null personen
255 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier. Smelt 20 g boter (per 12 personen) en voeg de kaneel, schenkstroop, water en de karamelsausmix uit het pak toe. Roer door. Verdeel de karamelsaus over de bodem van de springvorm.
Halveer de bananen in de lengte en verdeel ze over de karamel. Doe de rest van de boter samen met de bodemmix uit het pak en 3 el water in een kom en mix ca. 3 min. tot kruimelig deeg met een mixer.
Verdeel dit over de banaan in de vorm en druk het daarna goed aan met de hand. Bak de tarte tatin ca. 45 min. in het midden van de oven.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 5 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.
Neem de taart uit de oven en laat 30 min. afkoelen. Verwijder de rand van de springvorm, leg een serveerschaal omgekeerd op de taart en keer om. Serveer de tarte tatin met bolletjes ijs en bestrooi met de fijngehakte pistachenoten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
95 g ongezouten roomboter
1 tl gemalen kaneel
2 el schenkstroop
5 el water
330 g Koopmans omgekeerde appeltaart
4 bananen
40 g gepelde pistachenoten
350 ml vanilleroomijs
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm met losse bodem (Ø 24 cm, ingevet)