Roomijs met appel en speculaas-pecancrumble
Van crumble krijg je nooit genoeg! Deze versie heeft een lekker winters tintje door de speculaaskruiden.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de helft van de suiker met de bloem en de helft van de speculaaskruiden. Snijd 25 g (per 4 personen) boter in blokjes en voeg toe. Wrijf het mengsel tussen je vingers tot een kruimelig deeg.
Hak de noten grof en meng door het deeg. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Verwijder het klokhuis van de appels met de appelboor en snijd de appels in plakken van 1 cm dik. Meng de plakken met de rest van de suiker en de rest van de speculaaskruiden. Verhit 10 g (per 4 personen) boter in een koekenpan en bak de helft van de appel in 6 min. op middelhoog vuur. Schep halverwege om. Herhaal met de rest van de boter en appel.
Verdeel de gebakken appel over borden. Leg op elk bord 2 bolletjes ijs en bestrooi het gerecht met de speculaas-pecancrumble.
Roomijs met appel en speculaas-pecancrumble
Van crumble krijg je nooit genoeg! Deze versie heeft een lekker winters tintje door de speculaaskruiden.
nagerecht
null personen
480 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de helft van de suiker met de bloem en de helft van de speculaaskruiden. Snijd 25 g (per 4 personen) boter in blokjes en voeg toe. Wrijf het mengsel tussen je vingers tot een kruimelig deeg.
Hak de noten grof en meng door het deeg. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Verwijder het klokhuis van de appels met de appelboor en snijd de appels in plakken van 1 cm dik. Meng de plakken met de rest van de suiker en de rest van de speculaaskruiden. Verhit 10 g (per 4 personen) boter in een koekenpan en bak de helft van de appel in 6 min. op middelhoog vuur. Schep halverwege om. Herhaal met de rest van de boter en appel.
Verdeel de gebakken appel over borden. Leg op elk bord 2 bolletjes ijs en bestrooi het gerecht met de speculaas-pecancrumble.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g fijne kristalsuiker
50 tarwebloem
1 el koek- en speculaaskruiden
45 g ongezouten roomboter
30 g gezouten pecannoten
2 Elstar appels
8 bolletjes vanilleroomijs
Dit heb je nodig
bakpapier
appelboor