Glutenvrije gevulde speculaas
Glutenvrije gevulde speculaas? Sinterklaas slaat niemand over.
Aan de slag
Meng het glutenvrije zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker, speculaaskruiden en het zout. Snijd de koude boter in blokjes en voeg toe. Splits de helft van de eieren en voeg het eiwit toe. Houd het eigeel achter. Kneed met koele handen tot een samenhangend deeg. Vorm er een bal van, verpak in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Maal 150 g van de amandelen met de kristalsuiker fijn in de keukenmachine. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en voeg het rasp samen met het tweede ei toe.
Bestuif het werkblad met wat glutenvrij bakmeel en rol met de deegroller ⅔ van het deeg uit tot een lap van 24 x 24 cm. Bekleed de bakvorm met bakpapier en daarna met de lap deeg. Verdeel de spijs gelijkmatig over het deeg in de vorm. Rol de rest van het deeg uit tot een lap ter grootte van de vorm en leg op de spijs. Druk de randen goed aan.
Klop het eigeel los. Bestrijk de bovenkant met behulp van de bakkwast met het eigeel. Duw de rest van de amandelen in het deeg en bak de gevulde speculaas 35 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen op een rooster.
Glutenvrije gevulde speculaas
Glutenvrije gevulde speculaas? Sinterklaas slaat niemand over.
null personen
310 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Meng het glutenvrije zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker, speculaaskruiden en het zout. Snijd de koude boter in blokjes en voeg toe. Splits de helft van de eieren en voeg het eiwit toe. Houd het eigeel achter. Kneed met koele handen tot een samenhangend deeg. Vorm er een bal van, verpak in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Maal 150 g van de amandelen met de kristalsuiker fijn in de keukenmachine. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en voeg het rasp samen met het tweede ei toe.
Bestuif het werkblad met wat glutenvrij bakmeel en rol met de deegroller ⅔ van het deeg uit tot een lap van 24 x 24 cm. Bekleed de bakvorm met bakpapier en daarna met de lap deeg. Verdeel de spijs gelijkmatig over het deeg in de vorm. Rol de rest van het deeg uit tot een lap ter grootte van de vorm en leg op de spijs. Druk de randen goed aan.
Klop het eigeel los. Bestrijk de bovenkant met behulp van de bakkwast met het eigeel. Duw de rest van de amandelen in het deeg en bak de gevulde speculaas 35 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen op een rooster.
allergietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g AH Vrij van gluten zelfrijzend bakmeel
125 g donkere basterdsuiker
2 el koek- en speculaaskruiden
½ tl zout
150 g ongezouten roomboter
2 middelgrote scharreleieren
190 g blanke garneeramandelen
120 g fijne kristalsuiker
1 citroen
Dit heb je nodig
vershoudfolie
keukenmachine
deegroller
bakpapier
bakvorm (20 x 20 cm)
bakkwast