Roomboterkoekjes met hazelnoot
bewaar
bewaar

Roomboterkoekjes met hazelnoot

Geef je zandkoekjes een upgrade met hazelnoten en kardemom.

20 min. bereiden / 15 min. oventijd / 1 uur 30 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Hak 40 g hazelnoten fijn. Meng bij in een kom met de bloem, 75 g poedersuiker (bij 20 koekjes), 1 tl kaneel, de vanillesuiker en kardemom. Snijd de boter in blokjes en voeg toe. Kneed tot een samenhangend deeg. Vorm een bal, verpak in vershoudfolie en laat een ½ uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 °C. Hak de rest van de hazelnoten grof. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ½ cm dik. Steek er met de uitsteekvormpjes figuurtjes uit en leg op 1 of 2 met bakpapier beklede bakplaten.

Bestrooi de koekjes met de hazelnoten en bak in 15 min. gaar of tot de randjes goudbruin kleuren. Laat de koekjes ca. 1 uur afkoelen.

Roer de rest van de poedersuiker en kaneel met 1 el water tot een glad glazuur. Besprenkel hier de koekjes in een zigzaggende beweging mee.

kookstaptipMaak de koekjes ook eens in de vorm van bladeren. Geroosterde amandelen erover, of glazuur in de herfstkleuren rood, geel en oranje... en het is herfst. Bekijk op ah.nl/ allerhande/suikerglazuur hoe je dat doet.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Roomboterkoekjes met hazelnoot

Geef je zandkoekjes een upgrade met hazelnoten en kardemom.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig