Zandkoekjes met hazelnoten en specerijen
Het bekende zelf-maak-koekje met extra bite en smaak.
Aan de slag
Maal 40 g hazelnoten fijn in de keukenmachine (ca. 30 sec.) Maal niet te lang anders komt er te veel olie uit de noten vrij. Doe de bloem in een kom en maak er een kuiltje in. Doe hier de fijngemalen hazelnoten, 75 g poedersuiker, de vanillesuiker, kaneel, kardemom en boter in.
Kneed met je handen tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie. Druk een beetje plat en laat 30 min. rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 ˚C. Hak de rest van de hazelnoten grof.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad met de deegroller uit tot een lap van ca. 1/2 cm dik. Steek met het uitsteekvormpje 20 figuurtjes uit het deeg, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met de hazelnoten. Bak de koekjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
Meng 1 el water door de rest van de poedersuiker en kaneel. Voeg eventueel druppelsgewijs extra water toe totdat je een glad glazuur krijgt. Haal de koekjes uit de oven. Laat 15 min. afkoelen en besprenkel de koekjes in een zigzaggende beweging met het kaneelglazuur.
Zandkoekjes met hazelnoten en specerijen
Het bekende zelf-maak-koekje met extra bite en smaak.
null porties
145 kcal
20 min. bereiden
45 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Maal 40 g hazelnoten fijn in de keukenmachine (ca. 30 sec.) Maal niet te lang anders komt er te veel olie uit de noten vrij. Doe de bloem in een kom en maak er een kuiltje in. Doe hier de fijngemalen hazelnoten, 75 g poedersuiker, de vanillesuiker, kaneel, kardemom en boter in.
Kneed met je handen tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie. Druk een beetje plat en laat 30 min. rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 ˚C. Hak de rest van de hazelnoten grof.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad met de deegroller uit tot een lap van ca. 1/2 cm dik. Steek met het uitsteekvormpje 20 figuurtjes uit het deeg, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met de hazelnoten. Bak de koekjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
Meng 1 el water door de rest van de poedersuiker en kaneel. Voeg eventueel druppelsgewijs extra water toe totdat je een glad glazuur krijgt. Haal de koekjes uit de oven. Laat 15 min. afkoelen en besprenkel de koekjes in een zigzaggende beweging met het kaneelglazuur.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
95 g ongebrande hazelnoten
135 g tarwebloem
200 g poedersuiker
1 tl vanillesuiker
2 tl gemalen kaneel
1 tl gemalen kardemom
125 g zachte boter
1 el kraanwater
Dit heb je nodig
keukenmachine
vershoudfolie
deegroller
uitsteekvormpjes