Applecrumble met hazelnoten
Warm gebak dat het ook perfect doet als nagerecht.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de hazelnoten grof. Snijd de boter in blokjes. Kneed in een kom de boter, basterdsuiker, bloem, zout en het water tot kruimeldeeg. Meng de hazelnoten erdoor. Verdeel de appelcompote en het kruimeldeeg over de ovenschaaltjes.
Bak de applecrumble ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Neem de applecrumble uit de oven, bestuif met de poedersuiker en serveer warm.
Deeg maken
Instructievideo - 01:24 min.
Applecrumble met hazelnoten
Warm gebak dat het ook perfect doet als nagerecht.
null personen
810 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de hazelnoten grof. Snijd de boter in blokjes. Kneed in een kom de boter, basterdsuiker, bloem, zout en het water tot kruimeldeeg. Meng de hazelnoten erdoor. Verdeel de appelcompote en het kruimeldeeg over de ovenschaaltjes.
Bak de applecrumble ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Neem de applecrumble uit de oven, bestuif met de poedersuiker en serveer warm.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
65 g ongebrande hazelnoten
150 g ongezouten roomboter
100 g witte basterdsuiker
200 g tarwebloem
1 mespunt zout
½ el kraanwater
720 g appelcompote
2 el poedersuiker
Dit heb je nodig
kleine lage ovenschaaltjes