Letterkoekjes met ombre glazuur
De natuurlijke kleurstof van biet zorgt voor de mooie roze kleurovergang bij deze koekjes.
Aan de slag
Doe de boter, suiker en bloem in de keukenmachine en meng tot deegkruimels. Neem de kruimels uit de kom en kneed kort tot een samenhangende deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat het deeg 1 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad licht met wat bloem en rol het deeg met de deegroller in delen uit tot een lap van 3-4 mm dik. Steek met de uitsteekvormpjes letters uit het deeg.
Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast.
Leg de koekjes met een paar centimeter ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 8 min. gaar in de oven. Laat afkoelen. Herhaal met de rest van het deeg.
Verdeel de poedersuiker over 3 kommetjes. Doe in het eerste kommetje een ½ tl bietensap en 1 tl water (per 45 stuks), in het tweede kommetje 1 tl bietensap en een ½ tl water (per 45 stuks) en in het derde kommetje 1½ tl bietensap (per 45 stuks). Roer de glazuur in de bakjes goed door tot een egaal gekleurd, dik en glad glazuur is ontstaan.
Schep met een theelepel of satéprikker het glazuur over de letterkoekjes. Gebruik voor een woord dat je wilt vormen met de letterkoekjes glazuur van oplopende kleuren, van licht naar donker of andersom (ombre).
Letterkoekjes met ombre glazuur
De natuurlijke kleurstof van biet zorgt voor de mooie roze kleurovergang bij deze koekjes.
null porties
40 kcal
40 min. bereiden
60 min. wachten
8 min. oventijd
Aan de slag
Doe de boter, suiker en bloem in de keukenmachine en meng tot deegkruimels. Neem de kruimels uit de kom en kneed kort tot een samenhangende deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat het deeg 1 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad licht met wat bloem en rol het deeg met de deegroller in delen uit tot een lap van 3-4 mm dik. Steek met de uitsteekvormpjes letters uit het deeg.
Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast.
Leg de koekjes met een paar centimeter ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 8 min. gaar in de oven. Laat afkoelen. Herhaal met de rest van het deeg.
Verdeel de poedersuiker over 3 kommetjes. Doe in het eerste kommetje een ½ tl bietensap en 1 tl water (per 45 stuks), in het tweede kommetje 1 tl bietensap en een ½ tl water (per 45 stuks) en in het derde kommetje 1½ tl bietensap (per 45 stuks). Roer de glazuur in de bakjes goed door tot een egaal gekleurd, dik en glad glazuur is ontstaan.
Schep met een theelepel of satéprikker het glazuur over de letterkoekjes. Gebruik voor een woord dat je wilt vormen met de letterkoekjes glazuur van oplopende kleuren, van licht naar donker of andersom (ombre).
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
90 g ongezouten roomboter
60 g witte basterdsuiker
125 g tarwebloem
120 g poedersuiker
3 tl bietensap
1½ tl kraanwater
Dit heb je nodig
keukenmachine
vershoudfolie
deegroller
letterstekers
bakpapier