Letterkoekjes met gekleurde hagelslag
Met de gekleurde hagelslag maak je een feestje van iedere letter!
Aan de slag
Doe de boter, suiker en bloem in de keukenmachine en meng tot deegkruimels. Neem de kruimels uit de kom en kneed kort tot een samenhangende deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat het deeg 60 min. in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg met de deegroller in delen uit tot een lap van 3-4 mm dik. Steek met de uitsteekvormpjes letters uit het deeg.
Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast.
Leg de koekjes met een paar centimeter ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 8 min. gaar in de oven. Laat afkoelen. Herhaal met de rest van het deeg.
Laat het glazuur zacht worden door het 10 min. in een bakje heet water te leggen. Doe ondertussen de gekleurde hagel in een kommetje of diep bord.
Haal het zakje glazuur uit het water en kneed door (pas op, warm!). Het glazuur is nu zacht. Knip een klein hoekje van het zakje. Knijp het witte glazuur uit over de koekjes en doop ze met de geglazuurde zijde in de hagelslag. Laat 25 min. drogen.
Letterkoekjes met gekleurde hagelslag
Met de gekleurde hagelslag maak je een feestje van iedere letter!
null porties
30 kcal
35 min. bereiden
95 min. wachten
8 min. oventijd
Aan de slag
Doe de boter, suiker en bloem in de keukenmachine en meng tot deegkruimels. Neem de kruimels uit de kom en kneed kort tot een samenhangende deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat het deeg 60 min. in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg met de deegroller in delen uit tot een lap van 3-4 mm dik. Steek met de uitsteekvormpjes letters uit het deeg.
Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast.
Leg de koekjes met een paar centimeter ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 8 min. gaar in de oven. Laat afkoelen. Herhaal met de rest van het deeg.
Laat het glazuur zacht worden door het 10 min. in een bakje heet water te leggen. Doe ondertussen de gekleurde hagel in een kommetje of diep bord.
Haal het zakje glazuur uit het water en kneed door (pas op, warm!). Het glazuur is nu zacht. Knip een klein hoekje van het zakje. Knijp het witte glazuur uit over de koekjes en doop ze met de geglazuurde zijde in de hagelslag. Laat 25 min. drogen.
variatietip:
kookstaptip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
90 g ongezouten roomboter
60 g witte basterdsuiker
125 g tarwebloem
125 g Dr. Oetker wit glazuur
150 g gekleurde hagel
Dit heb je nodig
keukenmachine
vershoudfolie
deegroller
letterstekers
bakpapier