Cocktail met gemarineerde tomaten en zeefruit
Aan de slag
Tomaten wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in kleine blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. Peper schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Van oregano 2 takjes fijnhakken, rest achterhouden voor garnering. Limoen uitpersen. Olijven in lengte halveren. In kom tomaten, ui, peper, oregano, limoensap, olijven, zeevruchten, tomatensap en olie door elkaar scheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Minimaal 1 uur afgedekt in koelkast zetten, zodat smaken zich goed kunnen vermengen.
Tomaten-zeefruitcocktail in cocktailglazen scheppen en garneren met achtergehouden oregano. Serveren met tacoschelpen of tortillachips.
Cocktail met gemarineerde tomaten en zeefruit
voorgerecht
null personen
75 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Tomaten wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in kleine blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. Peper schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Van oregano 2 takjes fijnhakken, rest achterhouden voor garnering. Limoen uitpersen. Olijven in lengte halveren. In kom tomaten, ui, peper, oregano, limoensap, olijven, zeevruchten, tomatensap en olie door elkaar scheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Minimaal 1 uur afgedekt in koelkast zetten, zodat smaken zich goed kunnen vermengen.
Tomaten-zeefruitcocktail in cocktailglazen scheppen en garneren met achtergehouden oregano. Serveren met tacoschelpen of tortillachips.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 rijpe trostomaten
½ rode ui
½ rode peper
3 takjes oregano
1 limoen
30 g groene olijven zonder pit
1 bakje fruits de mer
2 eetlepels tomatensap
1 eetlepel olie
0 zout
0 peper
Dit heb je nodig
cocktailglazen