Tomaten-paprikasoep met ansjovis
Aan de slag
Paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. In soeppan 1 eetlepel olie verhitten. Paprika al omscheppend ca. 5 minuten bakken. Tomatensap en visbouillontablet toevoegen en aan de kook brengen. Soep ca. 5 minuten zachtjes laten koken. Intussen 16 olijven, ansjovisfilet en rest van olie met staafmixer pureren tot stevige tapenade. Soep met staafmixer glad pureren en op smaak brengen met cayennepeper. Bergje tapenade in midden van vier borden scheppen. Soep er voorzichtig langs schenken. Garneren met rest van olijven.
Tomaten-paprikasoep met ansjovis
voorgerecht
null personen
140 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. In soeppan 1 eetlepel olie verhitten. Paprika al omscheppend ca. 5 minuten bakken. Tomatensap en visbouillontablet toevoegen en aan de kook brengen. Soep ca. 5 minuten zachtjes laten koken. Intussen 16 olijven, ansjovisfilet en rest van olie met staafmixer pureren tot stevige tapenade. Soep met staafmixer glad pureren en op smaak brengen met cayennepeper. Bergje tapenade in midden van vier borden scheppen. Soep er voorzichtig langs schenken. Garneren met rest van olijven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode paprika
3 eetlepels olijfolie
500 ml tomatensap
1 visbouillontablet
20 zwarte olijven zonder pit
4 ansjovisfilets
1 mespunt cayennepeper
Dit heb je nodig
staafmixer