Bloemkoolsalade met ansjovis
Aan de slag
Ansjovisfilets afgieten en in kommetje melk laten weken. Bloemkooltjes en minibroccoli schoonmaken en in roosjes verdelen. In pan met kokend water en zout roosjes in 4-5 min. beetgaar koken. Afgieten en even laten afkoelen. Bloemkool en broccoli in slakom mengen met paprika, olijven, kappertjes, azijn, cayennepeper en olie. Salade minimaal een halfuur laten staan om smaken te laten intrekken. Ansjovisfilets uit melk nemen, droogdeppen en op salade leggen. Lekker bij gegrilde kip of vis.
Bloemkoolsalade met ansjovis
bijgerecht
null personen
220 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Ansjovisfilets afgieten en in kommetje melk laten weken. Bloemkooltjes en minibroccoli schoonmaken en in roosjes verdelen. In pan met kokend water en zout roosjes in 4-5 min. beetgaar koken. Afgieten en even laten afkoelen. Bloemkool en broccoli in slakom mengen met paprika, olijven, kappertjes, azijn, cayennepeper en olie. Salade minimaal een halfuur laten staan om smaken te laten intrekken. Ansjovisfilets uit melk nemen, droogdeppen en op salade leggen. Lekker bij gegrilde kip of vis.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 ansjovisfilets
4 eetlepels melk
2 schaaltjes minibloemkool en -broccoli
2 geroosterde paprika's
100 g zwarte olijven zonder pit
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel rode wijnazijn
0 cayennepeper
6 eetlepels extra vierge olijfolie