Rijstsalade met tonijn en olijven
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat 30 min. afkoelen.
Steek ondertussen de barbecue aan of verhit de grillpan. Besprenkel de aubergine met de olijfolie en rooster de plakken 4 min. Keer regelmatig. Doe de aubergine in een grote schaal. Snijd de paprika's in repen. Schep om met de aubergine.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap samen met de extra vierge olijfolie toe aan de groenten. Meng ook de rijst erdoor. Schep de tonijn, olijven en het basilicum erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Groenten grillen en roosteren
Instructievideo - 00:50 min.
Rijstsalade met tonijn en olijven
bijgerecht
null personen
445 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat 30 min. afkoelen.
Steek ondertussen de barbecue aan of verhit de grillpan. Besprenkel de aubergine met de olijfolie en rooster de plakken 4 min. Keer regelmatig. Doe de aubergine in een grote schaal. Snijd de paprika's in repen. Schep om met de aubergine.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap samen met de extra vierge olijfolie toe aan de groenten. Meng ook de rijst erdoor. Schep de tonijn, olijven en het basilicum erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g pandanrijst
1 aubergine
2 el olijfolie
1 pot geroosterde gele paprika's
1 citroen
4 el extra vierge olijfolie
1 blikje tonijn op olijfolie
100 g groene olijven zonder pit
1 bakje basilicum
Dit heb je nodig
barbecue of grillpan