Bonensalade met tonijn en amandelen
Aan de slag
Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 5 min. krokant. Laat afkoelen op een bord. Hak de amandelen grof.
Marineer de ui 5 min. in het sinaasappelsap. Voeg de olie toe en breng op smaak met peper en zout. Spoel de kidneybonen onder koud water af en laat uitlekken. Schep door de dressing.
Halveer de snijbonen en snijd de helften in reepjes. Kook in water met zout in ca. 4 min. beetgaar. Meng ze nog warm met de kidneybonen.
Pureer de tonijn met de mayonaise, 4 el water en peper en zout glad. Verdeel de salade over 4 borden, schep de tonijnmayonaise erover en bestrooi met de amandelen. Scheur het basilicum in stukken en verdeel over de salade.
Bonensalade met tonijn en amandelen
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 5 min. krokant. Laat afkoelen op een bord. Hak de amandelen grof.
Marineer de ui 5 min. in het sinaasappelsap. Voeg de olie toe en breng op smaak met peper en zout. Spoel de kidneybonen onder koud water af en laat uitlekken. Schep door de dressing.
Halveer de snijbonen en snijd de helften in reepjes. Kook in water met zout in ca. 4 min. beetgaar. Meng ze nog warm met de kidneybonen.
Pureer de tonijn met de mayonaise, 4 el water en peper en zout glad. Verdeel de salade over 4 borden, schep de tonijnmayonaise erover en bestrooi met de amandelen. Scheur het basilicum in stukken en verdeel over de salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ bakje amandelen
1 rode uien
1 sinaasappel
4 el olijfolie extra vierge
1 blik groene kidneybonen
400 g snijbonen
3 blikjes tonijn op olijfolie
4 el mayonaise
1 bakje basilicum
Dit heb je nodig
staafmixer