Courgettesalade met tonijn
Aan de slag
Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken. Bestrijk de plakken met de olijfolie. Verhit de grillpan en gril de courgette in porties 2 min. Keer halverwege. Laat afkoelen.
Rooster de pijnboompitten in 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord.
Spoel de bonen af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng met 2 el olijfolie extra vierge en de helft van het basilicum. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de courgette over een schaal. Verdeel de tonijn en bonen erover. Bestrooi met de pijnboompitten, de rest van het basilicum en peper en zout. Besprenkel met de rest van de olijfolie extra vierge.
Groenten grillen en roosteren
Instructievideo - 00:50 min.
Courgettesalade met tonijn
voorgerecht
null personen
400 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken. Bestrijk de plakken met de olijfolie. Verhit de grillpan en gril de courgette in porties 2 min. Keer halverwege. Laat afkoelen.
Rooster de pijnboompitten in 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord.
Spoel de bonen af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng met 2 el olijfolie extra vierge en de helft van het basilicum. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de courgette over een schaal. Verdeel de tonijn en bonen erover. Bestrooi met de pijnboompitten, de rest van het basilicum en peper en zout. Besprenkel met de rest van de olijfolie extra vierge.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 courgette
2 el olijfolie
3 el pijnboompitten
1 blik cannellinibonen
6 el olijfolie extra vierge
1 bakje basilicum
1 blikje tonijn
Dit heb je nodig
grillpan