Courgettesalade met tonijn
bewaar
bewaar

Courgettesalade met tonijn

15 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken. Bestrijk de plakken met de olijfolie. Verhit de grillpan en gril de courgette in porties 2 min. Keer halverwege. Laat afkoelen.

Rooster de pijnboompitten in 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord.

Spoel de bonen af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng met 2 el olijfolie extra vierge en de helft van het basilicum. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de courgette over een schaal. Verdeel de tonijn en bonen erover. Bestrooi met de pijnboompitten, de rest van het basilicum en peper en zout. Besprenkel met de rest van de olijfolie extra vierge.

algemeenU kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en garneer vlak voor serveren met de rest van het basilicum.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo - 00:50 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Courgettesalade met tonijn

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig