Boerenkool-bonenstoof met braadworst
Het ideale gerecht als je stevige trek hebt. De boerenkool krijgt tijdens het stoven extra smaak dankzij het succesduo knoflook en rozemarijn.
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verwijder het vel van de worsten. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg het worstvlees toe en bak nog 5 min. Voeg de rozemarijn, tomatenblokjes en boerenkool toe. Roer goed door en stoof met de deksel op de pan 20 min. op laag vuur.
Spoel ondertussen de kapucijners in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Voeg toe aan de boerenkoolstof en warm 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Boerenkool-bonen-worststoof
Instructievideo - 02:16 min.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Boerenkool-bonenstoof met braadworst
Het ideale gerecht als je stevige trek hebt. De boerenkool krijgt tijdens het stoven extra smaak dankzij het succesduo knoflook en rozemarijn.
hoofdgerecht
null personen
350 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verwijder het vel van de worsten. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg het worstvlees toe en bak nog 5 min. Voeg de rozemarijn, tomatenblokjes en boerenkool toe. Roer goed door en stoof met de deksel op de pan 20 min. op laag vuur.
Spoel ondertussen de kapucijners in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Voeg toe aan de boerenkoolstof en warm 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
variatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
240 g (scharrel)braadworsten
1 el traditionele olijfolie
2 tl gedroogde rozemarijn
800 g tomatenblokjes
300 g verse boerenkool
800 g jonge kapucijners in blik