Kip met boerenkool, tomaat en witte bonen
Slank ovengerecht voor na een drukke werkdag: het staat zó op tafel
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in met de olie.
Snijd de kip in stukken van 1 x 1 cm. Kneus de tenen knoflook, pel ze en snijd ze grof. Giet de bonen af. Meng de kip, boerenkool, bonen, tomatenblokjes, tijm en knoflook in de ovenschaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet 20 min. in de oven. Schep geregeld om.
Verdeel de kip, groenten en bonen over 4 borden en bestrooi met de amandelen.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Kip met boerenkool, tomaat en witte bonen
Slank ovengerecht voor na een drukke werkdag: het staat zó op tafel
hoofdgerecht
null personen
400 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in met de olie.
Snijd de kip in stukken van 1 x 1 cm. Kneus de tenen knoflook, pel ze en snijd ze grof. Giet de bonen af. Meng de kip, boerenkool, bonen, tomatenblokjes, tijm en knoflook in de ovenschaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet 20 min. in de oven. Schep geregeld om.
Verdeel de kip, groenten en bonen over 4 borden en bestrooi met de amandelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el traditionele olijfolie
300 g Hollandse kipdijfilet
3 tenen knoflook
600 g cannellinibonen in blik
300 g gesneden boerenkool
400 g tomatenblokjes
2 tl gedroogde tijm
4 el ongezouten geroosterde amandelen
Dit heb je nodig
braadslee of ovenschaal (34 x 23 cm)