Winterse soep met boerenkool & emmentaler
bewaar
bewaar

Winterse soep met boerenkool & emmentaler

De Franse klassieker met een twist: boerenkool en cannelinibonen! Dan hoef je écht geen toetje meer.

20 min. bereiden / 10 min. oventijd / 30 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de uien in dunne halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter in een soeppan en bak de ui, knoflook en de takjes tijm 20 min. op laag vuur. Roer af en toe.

Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Voeg samen met de bouillontabletten en het water toe aan de soeppan en breng aan de kook. Laat 20 min. op laag vuur zachtjes koken.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Rasp de Zwitserse Emmentaler AOP en snijd de voorgesneden plakjes stokbrood los. Verdeel het brood over een met bakpapier bekleed rooster en bestrooi met ⅔ van de kaas. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.

Verwijder de takjes tijm uit de soep, roer de boerenkool erdoor en verwarm 3 min. mee. Breng de soep op smaak met peper.

Verdeel de soep over kommen en leg in elke kom 1 plakje gegratineerd stokbrood. Bestrooi de soep met de rest van de kaas en garneer met de rest van de tijm. Serveer de rest van het stokbrood erbij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Winterse soep met boerenkool & emmentaler

De Franse klassieker met een twist: boerenkool en cannelinibonen! Dan hoef je écht geen toetje meer.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig