Penne in tomatensaus met tonijn & boerenkool
Boerenkool met pasta? Jazeker! De romige tomatensaus en tonijn zijn een heerlijke combinatie.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Laat de blikjes tonijn uitlekken, maar vang 2 el olie op (per 4 personen). Halveer de cherrytomaten. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit ondertussen de tonijnolie in de hapjespan en bak de ui, knoflook en tomatenpuree 3 min. op middelhoog vuur.
Voeg de crème fraîche, het water en cherrytomaten toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 3 min. koken.
Verhit ondertussen de olie in de grote koekenpan en bak de boerenkool met de chilivlokken en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.
Giet de pasta af, vang een kopje kookvocht op en meng de pasta door de saus. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de boerenkool erdoor, schep in diepe borden en verdeel de tonijn erover.
Penne in tomatensaus met tonijn & boerenkool
Boerenkool met pasta? Jazeker! De romige tomatensaus en tonijn zijn een heerlijke combinatie.
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Laat de blikjes tonijn uitlekken, maar vang 2 el olie op (per 4 personen). Halveer de cherrytomaten. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit ondertussen de tonijnolie in de hapjespan en bak de ui, knoflook en tomatenpuree 3 min. op middelhoog vuur.
Voeg de crème fraîche, het water en cherrytomaten toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 3 min. koken.
Verhit ondertussen de olie in de grote koekenpan en bak de boerenkool met de chilivlokken en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.
Giet de pasta af, vang een kopje kookvocht op en meng de pasta door de saus. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de boerenkool erdoor, schep in diepe borden en verdeel de tonijn erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 biologische uien
2 tenen knoflook
290 g tonijnstukken in olijfolie MSC in blik
400 g cherrytomaten
300 g penne
70 g tomatenpuree in blik
125 ml crème fraîche light
300 ml heet water
2 el milde olijfolie
½ tl chilivlokken
300 g gesneden boerenkool