Wortel-kaassoufflé
bewaar
bewaar

Wortel-kaassoufflé

45 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortels, snijd in stukken van ca. 2 cm en kook in ca. 15 min. gaar.

Smelt ondertussen de boter en voeg de bloem toe. Laat al roerende de bloem in 3 min. gaar worden. Voeg een scheut melk toe en roer door met een garde. Voeg de volgende scheut melk pas toe als de vorige is opgenomen. Blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat.

Voeg de kaas, het mosterdzaad, paprikapoeder toe en roer door tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Giet de wortel af, pureer met een staafmixer tot puree en roer door de saus. Laat op laag vuur garen.

Splits de eieren en klop het eiwit stijf. Haal de pan van het vuur en roer de eidooiers door de saus. Schep voorzichtig het opgeklopte eiwit met een spatel erdoor tot er een geheel ontstaat.

Vet de souffle vorm in en verdeel het mengsel erover. Bak in het midden van de oven in ca. 25 goudbruin en gaar.

combinatietipLekker met rijst en gemengde salade.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Wortel-kaassoufflé

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig