Wortel-kaassoufflé
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortels, snijd in stukken van ca. 2 cm en kook in ca. 15 min. gaar.
Smelt ondertussen de boter en voeg de bloem toe. Laat al roerende de bloem in 3 min. gaar worden. Voeg een scheut melk toe en roer door met een garde. Voeg de volgende scheut melk pas toe als de vorige is opgenomen. Blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat.
Voeg de kaas, het mosterdzaad, paprikapoeder toe en roer door tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de wortel af, pureer met een staafmixer tot puree en roer door de saus. Laat op laag vuur garen.
Splits de eieren en klop het eiwit stijf. Haal de pan van het vuur en roer de eidooiers door de saus. Schep voorzichtig het opgeklopte eiwit met een spatel erdoor tot er een geheel ontstaat.
Vet de souffle vorm in en verdeel het mengsel erover. Bak in het midden van de oven in ca. 25 goudbruin en gaar.
Wortel-kaassoufflé
hoofdgerecht
null personen
420 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortels, snijd in stukken van ca. 2 cm en kook in ca. 15 min. gaar.
Smelt ondertussen de boter en voeg de bloem toe. Laat al roerende de bloem in 3 min. gaar worden. Voeg een scheut melk toe en roer door met een garde. Voeg de volgende scheut melk pas toe als de vorige is opgenomen. Blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat.
Voeg de kaas, het mosterdzaad, paprikapoeder toe en roer door tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de wortel af, pureer met een staafmixer tot puree en roer door de saus. Laat op laag vuur garen.
Splits de eieren en klop het eiwit stijf. Haal de pan van het vuur en roer de eidooiers door de saus. Schep voorzichtig het opgeklopte eiwit met een spatel erdoor tot er een geheel ontstaat.
Vet de souffle vorm in en verdeel het mengsel erover. Bak in het midden van de oven in ca. 25 goudbruin en gaar.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g winterpenen
50 g ongezouten roomboter
50 g tarwebloem
300 ml halfvolle melk
175 g geraspte oude kaas
2 tl mosterdzaad gemalen
1 tl paprikapoeder
4 middelgrote eieren
Dit heb je nodig
staafmixer
souffléschaal (ca. 2 liter)