Kaassoesjes
Hoe lekker we de klassieke soesjes met room ook vinden, deze kaassoesjes zijn misschien nog wel lekkerder.
Aan de slag
Roer het zout en de paprikapoeder erdoor. Verwarm 3 min. al roerend met een (houten) lepel of (siliconen) spatel op laag vuur. Neem van het vuur. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de melk met de boter en het water in een steelpan langzaam op laag vuur tot de boter is gesmolten. Voeg de bloem in 1 keer toe en roer tot een glad mengsel.
Klop de eieren los. Voeg het ei in 5 delen al roerend toe aan het beslag in de pan. Wacht telkens tot het ei helemaal is opgenomen voordat je een nieuw deel toevoegt. Roer de kaas erdoor. Schep met 2 kleine lepels 20 hoopjes op de bakplaat. Bak de kaassoesjes in de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en serveer direct.
Kaassoesjes
Instructievideo - 00:39 min.
Kaassoesjes
Hoe lekker we de klassieke soesjes met room ook vinden, deze kaassoesjes zijn misschien nog wel lekkerder.
null porties
45 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Roer het zout en de paprikapoeder erdoor. Verwarm 3 min. al roerend met een (houten) lepel of (siliconen) spatel op laag vuur. Neem van het vuur. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de melk met de boter en het water in een steelpan langzaam op laag vuur tot de boter is gesmolten. Voeg de bloem in 1 keer toe en roer tot een glad mengsel.
Klop de eieren los. Voeg het ei in 5 delen al roerend toe aan het beslag in de pan. Wacht telkens tot het ei helemaal is opgenomen voordat je een nieuw deel toevoegt. Roer de kaas erdoor. Schep met 2 kleine lepels 20 hoopjes op de bakplaat. Bak de kaassoesjes in de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en serveer direct.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 ml halfvolle melk
100 ml kraanwater
50 g ongezouten roomboter
50 g bloem
½ tl zout
½ tl gerookte paprikapoeder
2 middelgrote eieren
50 g geraspte oude kaas
Dit heb je nodig
bakpapier