Krokante kerrie-kaaskoekjes
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Deegplakjes op werkvlak laten ontdooien. In kom kaas omscheppen met kerriepoeder. Twee plakjes bladerdeeg dun met olie bestrijken en kaas erover verdelen (deegranden hierbij niet vrijlaten). Andere plakjes erop leggen en beide deegstapeltjes op met bloem bestoven werkblad iets uitrollen, om kaas stevig in deeg te drukken. Eierdooier loskloppen en bovenkant van bladerdeeg met dooier bestrijken en elk stapeltje in 8 rechthoekjes snijden. Deegstukjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen en cashewnoot erin drukken. Bakplaat in midden van oven schuiven en deeg in ca. 15 min. goudbruin en knapperig bakken. Uit oven nemen en in 15 min. laten afkoelen. Afgekoelde koekjes tot gebruik luchtdicht bewaren.
Krokante kerrie-kaaskoekjes
null porties
75 kcal
55 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Deegplakjes op werkvlak laten ontdooien. In kom kaas omscheppen met kerriepoeder. Twee plakjes bladerdeeg dun met olie bestrijken en kaas erover verdelen (deegranden hierbij niet vrijlaten). Andere plakjes erop leggen en beide deegstapeltjes op met bloem bestoven werkblad iets uitrollen, om kaas stevig in deeg te drukken. Eierdooier loskloppen en bovenkant van bladerdeeg met dooier bestrijken en elk stapeltje in 8 rechthoekjes snijden. Deegstukjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen en cashewnoot erin drukken. Bakplaat in midden van oven schuiven en deeg in ca. 15 min. goudbruin en knapperig bakken. Uit oven nemen en in 15 min. laten afkoelen. Afgekoelde koekjes tot gebruik luchtdicht bewaren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 plakjes roomboterbladerdeeg
25 g geraspte oude kaas
2 tl kerriepoeder
1 el olijfolie
2 el bloem
1 ei
16 ongezouten cashewnoten
Dit heb je nodig
bakpapier