Wortel-koolrabischotel
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de ovenschaal in met boter. Bak de spekreepjes in hun eigen vet zachtjes uit. Snijd de koolrabi in dunne plakken, schil ze en snijd de plakken in vieren. Meng de koolrabi met de winterpeenplakken, de aardappelschijfjes en de uitgebakken spekreepjes. Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de kaas erdoor. Schep de helft van het groentemengsel in de ovenschaal, verdeel de helft van de kaassaus erover. Schep de rest van het groentemengsel erop en verdeel hierover de rest van de kaassaus. Schuif de schaal in de oven en bak het gerecht in 45 minuten goudbruin en gaar.
Wortel-koolrabischotel
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
45 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de ovenschaal in met boter. Bak de spekreepjes in hun eigen vet zachtjes uit. Snijd de koolrabi in dunne plakken, schil ze en snijd de plakken in vieren. Meng de koolrabi met de winterpeenplakken, de aardappelschijfjes en de uitgebakken spekreepjes. Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de kaas erdoor. Schep de helft van het groentemengsel in de ovenschaal, verdeel de helft van de kaassaus erover. Schep de rest van het groentemengsel erop en verdeel hierover de rest van de kaassaus. Schuif de schaal in de oven en bak het gerecht in 45 minuten goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el ongezouten roomboter
125 g Provençaalse magere spekreepjes
1 koolrabi
1 zakje winterpeen
1 pakje aardappelschijfjes
1 zakje besciamella sausmix
500 ml halfvolle melk
1 zakje geraspte kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (ca. 2.5 liter)