Ovenschotel met herfstgroenten en romige kaassaus
Ideaal voor een doordeweekse avond, deze rijkgevulde pasta.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water aan de kook. Schil ondertussen de pastinaak en snijd in gelijke stukken van 2 cm. Doe de penne en spruitjes met eventueel zout in de pan en kook in 8 min. beetgaar. Voeg na 5 min. de pastinaak toe. Giet af.
Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer 3 in. op laag vuur (roux). Voeg de melk toe, zet het vuur hoog en roer met de garde tot een gebonden saus. Voeg de kaas toe en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes en het karwijzaad 3 min. op hoog vuur. Voeg de spekjes toe aan het pasta-groentemengsel en schep in de ovenschaal. Schenk de kaassaus erover en bestrooi met de pompoenpitten. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin.
Roux maken
Instructievideo - 00:45 min.
Ovenschotel met herfstgroenten en romige kaassaus
Ideaal voor een doordeweekse avond, deze rijkgevulde pasta.
hoofdgerecht
null personen
1035 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water aan de kook. Schil ondertussen de pastinaak en snijd in gelijke stukken van 2 cm. Doe de penne en spruitjes met eventueel zout in de pan en kook in 8 min. beetgaar. Voeg na 5 min. de pastinaak toe. Giet af.
Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer 3 in. op laag vuur (roux). Voeg de melk toe, zet het vuur hoog en roer met de garde tot een gebonden saus. Voeg de kaas toe en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes en het karwijzaad 3 min. op hoog vuur. Voeg de spekjes toe aan het pasta-groentemengsel en schep in de ovenschaal. Schenk de kaassaus erover en bestrooi met de pompoenpitten. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g pastinaak
300 g volkorenpenne
350 g geschoonde spruitjes
50 g ongezouten roomboter
50 g tarwebloem
400 ml houdbare halfvolle melk
175 g geraspte oude kaas
200 g magere gerookte spekreepjes
1 tl karwijzaad
100 g pompoenpitten
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)