Hollandse kaassaus
Hoe makkelijk? Zo makkelijk: boter, bloem, melk, kaas en 20 min. geduld.
Aan de slag
Smelt de boter in een steelpan. Roer de bloem erdoor en laat al roerend op laag vuur in 3 min. gaar worden. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. koken. Voeg de kaas toe en roer tot deze gesmolten is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Hollandse kaassaus
Hoe makkelijk? Zo makkelijk: boter, bloem, melk, kaas en 20 min. geduld.
bijgerecht
null personen
255 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Smelt de boter in een steelpan. Roer de bloem erdoor en laat al roerend op laag vuur in 3 min. gaar worden. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. koken. Voeg de kaas toe en roer tot deze gesmolten is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
25 g ongezouten roomboter
2 el tarwebloem
300 ml halfvolle melk
150 g geraspte oude kaas