Indiase kip in kerriesaus
Tikka masala is een Indiase klassieker, die je met én zonder rijst kunt eten.
Aan de slag
Snijd de kip in blokjes. Pel en snipper de ui. Maak de sperziebonen schoon, was ze en halveer ze. Maak de bloemkool schoon, verdeel in roosjes was ze. Schil de aardappels en snijd in blokjes.
Kook de sperziebonen, bloemkool en aardappels in een afgedekte pan in ca. 10 min. gaar. Verhit intussen de boter in een braadban. Bak de kip rondom bruin. Voeg de ui toe en fruit ca. 2 min. mee.
Schenk de saus uit de pot bij de kip. Schud de pot met het water en de deksel erop en voeg de inhoud bij de kip. Was de tomaat en snijd in kleine blokjes. Knip de koriander fijn.
Giet de aardappels en groenten af, voeg bij de kip in de pan en warm ca. 3 min. mee. Verwarm intussen de papadums volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe het gerecht over in een schaal en bestrooi met tomaat en koriander. Lekker met basmatirijst, pappadums en mangochutney.
Indiase kip in kerriesaus
Tikka masala is een Indiase klassieker, die je met én zonder rijst kunt eten.
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kip in blokjes. Pel en snipper de ui. Maak de sperziebonen schoon, was ze en halveer ze. Maak de bloemkool schoon, verdeel in roosjes was ze. Schil de aardappels en snijd in blokjes.
Kook de sperziebonen, bloemkool en aardappels in een afgedekte pan in ca. 10 min. gaar. Verhit intussen de boter in een braadban. Bak de kip rondom bruin. Voeg de ui toe en fruit ca. 2 min. mee.
Schenk de saus uit de pot bij de kip. Schud de pot met het water en de deksel erop en voeg de inhoud bij de kip. Was de tomaat en snijd in kleine blokjes. Knip de koriander fijn.
Giet de aardappels en groenten af, voeg bij de kip in de pan en warm ca. 3 min. mee. Verwarm intussen de papadums volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe het gerecht over in een schaal en bestrooi met tomaat en koriander. Lekker met basmatirijst, pappadums en mangochutney.
kookstaptip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g kipfilet
1 ui
200 g verse sperziebonen
1 bloemkool
2 vastkokende aardappelen
30 g ongezouten roomboter
400 ml Indiase kerriesaus Tikka Masala
100 ml water
1 tomaat
4 takjes verse koriander
100 g pappadums naturel