Bloemkoolcurry met pappadums
Hollandse bloemkool en aardappelen veranderen in een halfuur in exotisch Indiaas.
Aan de slag
Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de roerbakstukjes 3 min. Voeg de aardappels toe en bak 1 min. mee. Roer de currypasta erdoor en bak 1 min. mee.
Voeg de tomaten, kokosmelk en bloemkool toe en breng het geheel aan de kook. Laat de curry 10 min. zachtjes koken. Verhit in een grote koekenpan de rest van de olie. Bak de pappadums een voor een 2 tot 3 sec. in de hete olie.
Laat de papadums uitlekken op keukenpapier. Knip de koriander gijn. Breng de curry eventueel op smaak met zout. Bestrooi de curry met koriander en serveer met de pappadums.
Bloemkoolcurry met pappadums
Hollandse bloemkool en aardappelen veranderen in een halfuur in exotisch Indiaas.
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de roerbakstukjes 3 min. Voeg de aardappels toe en bak 1 min. mee. Roer de currypasta erdoor en bak 1 min. mee.
Voeg de tomaten, kokosmelk en bloemkool toe en breng het geheel aan de kook. Laat de curry 10 min. zachtjes koken. Verhit in een grote koekenpan de rest van de olie. Bak de pappadums een voor een 2 tot 3 sec. in de hete olie.
Laat de papadums uitlekken op keukenpapier. Knip de koriander gijn. Breng de curry eventueel op smaak met zout. Bestrooi de curry met koriander en serveer met de pappadums.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bloemkool
3 vastkokende aardappelen
350 g vegetarische roerbakblokjes
100 ml zonnebloemolie
2 el milde Indiase currypasta
400 g tomatenblokjes
200 ml kokosmelk
100 g pappadums naturel
½ zakje verse koriander