Bloemkoolcurry
Deze topper uit India doet het perfect als je een etentje hebt: het is gezond, vegetarisch én superlekker!
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard. Snijd de aardappelen in blokjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de aardappelen 4 min. Roer de currypasta erdoor en bak 1 min. mee. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de bloemkool in roosjes. Schep de paprika, bloemkool en aardappelen door de currypasta. Voeg de kokosmelk en het water aan het mengsel toe en breng het geheel aan de kook. Laat de curry 15 min. zachtjes doorkoken, roer af en toe.
Pel de eieren en halveer ze. Warm de eieren de laatste 2 min. mee. Breng de yoghurt op smaak met peper en zout. Haal de curry van het vuur en roer de yoghurt erdoor. Snijd de koriander fijn. Bestrooi de curry met de koriander.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Bloemkoolcurry
Deze topper uit India doet het perfect als je een etentje hebt: het is gezond, vegetarisch én superlekker!
hoofdgerecht
null personen
375 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard. Snijd de aardappelen in blokjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de aardappelen 4 min. Roer de currypasta erdoor en bak 1 min. mee. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de bloemkool in roosjes. Schep de paprika, bloemkool en aardappelen door de currypasta. Voeg de kokosmelk en het water aan het mengsel toe en breng het geheel aan de kook. Laat de curry 15 min. zachtjes doorkoken, roer af en toe.
Pel de eieren en halveer ze. Warm de eieren de laatste 2 min. mee. Breng de yoghurt op smaak met peper en zout. Haal de curry van het vuur en roer de yoghurt erdoor. Snijd de koriander fijn. Bestrooi de curry met de koriander.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 middelgrote scharreleieren
2 vastkokende aardappelen
2 el zonnebloemolie
2 el milde currypasta
1 rode paprika
1 bloemkool
100 ml kokosmelk
200 ml kraanwater
100 ml milde yoghurt
15 g verse koriander