Linzencurry met pappadums
Met de knapperige flinterdunne pappadums en mangochutney is deze milde curry helemaal af.
Aan de slag
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui. Verhit 3 el olie in een hapjespan en fruit de ui met de currypasta 2-3 min. Schep de bloemkool, tuinerwten, linzen en tomatenblokjes met vocht erdoor. Voeg de bouillon en zout naar smaak toe en breng het geheel aan de kook. Laat de curry 15-20 min. zachtjes sudderen.
Verhit de rest van de olie in een wok en frituur de pappadums met 2 tegelijk. Laat ze in 1-2 min. opzwellen en knapperig worden. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de linzencurry in wijde kommen op een bergje rijst. Leg de pappadums ernaast. Geef de mangochutney erbij.
Linzencurry met pappadums
Instructievideo - 02:15 min.
Linzencurry met pappadums
Met de knapperige flinterdunne pappadums en mangochutney is deze milde curry helemaal af.
hoofdgerecht
null personen
875 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui. Verhit 3 el olie in een hapjespan en fruit de ui met de currypasta 2-3 min. Schep de bloemkool, tuinerwten, linzen en tomatenblokjes met vocht erdoor. Voeg de bouillon en zout naar smaak toe en breng het geheel aan de kook. Laat de curry 15-20 min. zachtjes sudderen.
Verhit de rest van de olie in een wok en frituur de pappadums met 2 tegelijk. Laat ze in 1-2 min. opzwellen en knapperig worden. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de linzencurry in wijde kommen op een bergje rijst. Leg de pappadums ernaast. Geef de mangochutney erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
1 ui
10 el traditionele olijfolie
2 el milde Indiase currypasta
450 g diepvries bloemkoolroosjes
150 diepvries tuinerwten
800 g bruine linzen in blik
400 g tomatenblokjes
100 ml kruidenbouillon van poeder
8 pappadums naturel
4 el mangochutney