Loempia's
bewaar
bewaar

Loempia's

2 uur bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Klop met een garde 500 ml water door de bloem. Klop de eieren en 1 mespunt zout erdoor. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak een zo dun mogelijk flensje. Bak er nog 11.

Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en snijd de garnalen fijn. Snijd de bamboescheuten in heel dunne reepjes. Verhit 2 el olie in een wok en bak de knoflook 1 min. Voeg de kip en garnalen toe en roerbak 2 min. Bak de prei en ketjap 1 min. mee. Voeg de bamboe, selderij en taugé toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken.

Schep 1 1/2 el vulling op de onderkant van elk flensje. Laat 2 cm van de rand vrij. Vouw de zijkanten naar binnen. Rol strak op. Verhit de rest van de olie in een pan op 180 °C. Frituur telkens 2 loempia's 4-6 min. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Lekker met chilisaus.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Loempia's

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig