Sperziebonen met taugé en sesam
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Breek de bonen doormidden en kook ze in ca. 7 min. beetgaar.
Rooster ondertussen het sesamzaad 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Schep regelmatig om en laat afkoelen op een bord.
Verhit de olie in een wok en roerbak de sperziebonen met de ketjap 2 min. Voeg de taugé en peper naar smaak toe en roerbak nog 1 min. Bestrooi met het sesamzaad en serveer direct. Lekker met pittige balletjes (recept elders op ah.nl/recepten) en noedels.
Sperziebonen met taugé en sesam
bijgerecht
null personen
120 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Breek de bonen doormidden en kook ze in ca. 7 min. beetgaar.
Rooster ondertussen het sesamzaad 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Schep regelmatig om en laat afkoelen op een bord.
Verhit de olie in een wok en roerbak de sperziebonen met de ketjap 2 min. Voeg de taugé en peper naar smaak toe en roerbak nog 1 min. Bestrooi met het sesamzaad en serveer direct. Lekker met pittige balletjes (recept elders op ah.nl/recepten) en noedels.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g sperziebonen
2 el sesamzaad
1 el zonnebloemolie
1 el ketjap manis
1 bakje taugé