Rijst met biefstukreepjes
Door de marinade twee keer te gebruiken, krijgt dit gerecht extra veel smaak.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de biefstuk in reepjes, pel de knoflook en meng in een schaaltje de ketjap en sambal. Pers de knoflook erboven uit. Leg de biefstuk in een schaal, schep om en laat ca. 15 min. marineren.
Maak de prei schoon, was hem en snijd in schuine ringen. Verhit in een wok iets meer dan de helft van de olie en roerbak de biefstuk ca. 3 min. (bewaar de marinade). Haal de biefstuk uit de wok houd deze warm. Verhit de rest van de olie en roerbak de prei ca. 3 min. Voeg de taugė toe en roerbak voor ca. 1 min. Voeg de biefstuk en de marinade toe en bak voor ca. 1 minuut mee. Serveer de biefstuk met rijst.
Rijst met biefstukreepjes
Door de marinade twee keer te gebruiken, krijgt dit gerecht extra veel smaak.
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de biefstuk in reepjes, pel de knoflook en meng in een schaaltje de ketjap en sambal. Pers de knoflook erboven uit. Leg de biefstuk in een schaal, schep om en laat ca. 15 min. marineren.
Maak de prei schoon, was hem en snijd in schuine ringen. Verhit in een wok iets meer dan de helft van de olie en roerbak de biefstuk ca. 3 min. (bewaar de marinade). Haal de biefstuk uit de wok houd deze warm. Verhit de rest van de olie en roerbak de prei ca. 3 min. Voeg de taugė toe en roerbak voor ca. 1 min. Voeg de biefstuk en de marinade toe en bak voor ca. 1 minuut mee. Serveer de biefstuk met rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g pandanrijst
400 g biefstukken
5 el ketjap manis
1 tl sambal oelek
2 tenen knoflook
400 g preien
5 el zonnebloemolie
250 g taugé
Dit heb je nodig
wok