Gekookte rijst met gehakt, prei en bosui van London Loy
Tv-chef London Loy weet wel wat lekker is. Deze gekookte rijst met gehakt, prei en lenteui bijvoorbeeld.
Aan de slag
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Was de prei en snijd in dunne ringen. Schil de gember en snijd fijn.
Verhit ondertussen de olie in de wok op middelhoog vuur en bak het gehakt in 4 min. rul. Roer de sambal erdoor. Schep uit de wok en houd apart. Eventueel braadvet kan achterblijven in de wok. Voeg de gember en de bosui toe aan het braadvet en roerbak 2 min. op hoog vuur. Voeg de prei toe en roerbak 4 min tot gaar. Voeg het gehakt toe en warm 2 min. door, roer de ketjap erdoor en serveer met de gekookte rijst.
Gekookte rijst met gehakt, prei en bosui van London Loy
Tv-chef London Loy weet wel wat lekker is. Deze gekookte rijst met gehakt, prei en lenteui bijvoorbeeld.
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Was de prei en snijd in dunne ringen. Schil de gember en snijd fijn.
Verhit ondertussen de olie in de wok op middelhoog vuur en bak het gehakt in 4 min. rul. Roer de sambal erdoor. Schep uit de wok en houd apart. Eventueel braadvet kan achterblijven in de wok. Voeg de gember en de bosui toe aan het braadvet en roerbak 2 min. op hoog vuur. Voeg de prei toe en roerbak 4 min tot gaar. Voeg het gehakt toe en warm 2 min. door, roer de ketjap erdoor en serveer met de gekookte rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
3 bosjes bosuien
2 preien
30 g verse gemberwortel
2 el zonnebloemolie
300 g half-om-halfgehakt
1 el sambal oelek
3 el ketjap