Gebakken rijst met tofu en geroosterde prei
Prei, prei, prei en we zijn zo blij... want we gaan prei met ketjap roosteren in de oven. Perfect bij de knapperige tofu en gebakken rijst.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en verdeel over een bord of schaal. Laat 45 min. onafgedekt afkoelen in de vriezer.
Halveer ondertussen de preien in de lengte, spoel schoon onder koud stromend water en dep goed droog. Meng ¼ van de olie met ¼ van de ketjap en besmeer de preien ermee. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in de oven.
Meng ondertussen in een grote kom de helft van de ketjap door de sambal. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Scheur de tofu in stukken van 1-2 cm groot. Dep droog en wentel door de marinade.
Verhit ¼ van de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de tofu 10 min. Schep regelmatig om.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de ui 5 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook en rijst toe en bak 3 min. mee. Roer de rest van de ketjap door de rijst.
Snijd de prei in de breedte doormidden. Verdeel de rijst, prei en tofu over de borden.
Gebakken rijst met tofu en geroosterde prei
Prei, prei, prei en we zijn zo blij... want we gaan prei met ketjap roosteren in de oven. Perfect bij de knapperige tofu en gebakken rijst.
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
55 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en verdeel over een bord of schaal. Laat 45 min. onafgedekt afkoelen in de vriezer.
Halveer ondertussen de preien in de lengte, spoel schoon onder koud stromend water en dep goed droog. Meng ¼ van de olie met ¼ van de ketjap en besmeer de preien ermee. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in de oven.
Meng ondertussen in een grote kom de helft van de ketjap door de sambal. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Scheur de tofu in stukken van 1-2 cm groot. Dep droog en wentel door de marinade.
Verhit ¼ van de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de tofu 10 min. Schep regelmatig om.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de ui 5 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook en rijst toe en bak 3 min. mee. Roer de rest van de ketjap door de rijst.
Snijd de prei in de breedte doormidden. Verdeel de rijst, prei en tofu over de borden.
combinatietip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g langgraanrijst
3 preien
4 el milde olijfolie
4 el ketjap manis
1 el sambal oelek
375 g tofu
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
Dit heb je nodig
bakpapier