Gebakken rijst met ei en geroosterde broccoli
bewaar
bewaar

Gebakken rijst met ei en geroosterde broccoli

Dit hoofdgerecht van gebakken rijst met ei en geroosterde broccoli is niet alleen budgetvriendelijk, maar zet je ook nog eens in een mum van tijd op tafel. Dat is nog eens genieten!

30 min. bereiden / 35 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Doe de rijst in een vergiet en spoel goed onder koud stromend water. Kook de rijst 10 min. in ruim kokend water. Giet af, verdeel over een platte schaal en laat afkoelen tot gebruik.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Snijd de broccoli in roosjes van 2 cm, schil de stronk en snijd in plakjes van 1 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ¼ olie, peper en eventueel zout en schep om. Rooster de broccoli in ca. 35 min. knapperig in de oven. Schep halverwege om.

Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Halveer de prei in de lengte, spoel onder koud stromend water en snijd fijn. Verhit ½ olie in een hapjespan of wok en bak de ui en prei 5 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook, rijst en ketjap toe en roerbak 3 min. mee.

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak spiegeleieren. Verdeel de rijst en broccoli over de borden. Verdeel de eieren erover en bestrooi met de gebakken uitjes.

bewaartipJe kunt de rijst 1 dag van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bak in de koelkast.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gebakken rijst met ei en geroosterde broccoli

Dit hoofdgerecht van gebakken rijst met ei en geroosterde broccoli is niet alleen budgetvriendelijk, maar zet je ook nog eens in een mum van tijd op tafel. Dat is nog eens genieten!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig