Gehaktbrood met rijst en spinazie
bewaar
bewaar

Gehaktbrood met rijst en spinazie

Gehaktbrood maken is makkelijker dan je denkt! Snel proberen dus.

35 min. bereiden / 40 min. oventijd

12 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de uien. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 15 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Bekleed de ovenschaal met bakpapier.

Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng het gehakt met de gebakken uien, mosterd, abrikozenjam, worcestershiresaus, ketjap, het ei, paneermeel en ¼ van de gekookte rijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Schep het gehakt in de ovenschaal. Strijk de bovenkant glad en bak in ca. 40 min. gaar in de oven. Laat 10 min. rusten voor het aansnijden.

Ontdooi en verwarm ondertussen de spinazie 10 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de rest van de rijst toe en verwarm 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de spinazierijst over de borden. Snijd het gehaktbrood in plakken en verdeel over de rijst. Bestrooi met de gebakken uitjes.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gehaktbrood met rijst en spinazie

Gehaktbrood maken is makkelijker dan je denkt! Snel proberen dus.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig