Rijst met gehaktballetjes en komkommer-yoghurtsalade
Dit is niet zomaar rijst met gehaktballetjes. Nee, dit zijn gehaktballetjes met courgette! Lekker met een komkommersalade met yoghurt ernaast.
Aan de slag
Ontdooi de tuinerwten. Snipper de uien. Verhit ⅓ van de olijfolie in een koekenpan en bak de ui 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Schep uit de pan.
Rasp ondertussen de komkommer grof. Bestrooi met het zout en laat uitlekken in een vergiet.
Rasp de courgette grof, knijp het vocht eruit en doe de geraspte courgette in een kom. Meng de courgette met het gehakt, paneermeel, de gebakken ui en het ei en bestrooi met peper en eventueel zout. Vorm 12 balletjes (per 4 personen) van het mengsel, leg op een bord en laat 15 min. rusten in de koelkast.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de rest van de olie en de boter in de koekenpan en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 15 min. rondom gaar. Keer ze steeds heel voorzichtig om.
Doe ondertussen de ontdooide tuinerwten in de hoge beker en pureer met een staafmixer. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Knijp de geraspte komkommer uit en meng met de yoghurt, het citroensap en -rasp door de erwtenpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de rijst en gehaktballetjes over de borden en serveer met de komkommer-yoghurtsalade.
Rijst met gehaktballetjes en komkommer-yoghurtsalade
Dit is niet zomaar rijst met gehaktballetjes. Nee, dit zijn gehaktballetjes met courgette! Lekker met een komkommersalade met yoghurt ernaast.
hoofdgerecht
null personen
735 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Ontdooi de tuinerwten. Snipper de uien. Verhit ⅓ van de olijfolie in een koekenpan en bak de ui 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Schep uit de pan.
Rasp ondertussen de komkommer grof. Bestrooi met het zout en laat uitlekken in een vergiet.
Rasp de courgette grof, knijp het vocht eruit en doe de geraspte courgette in een kom. Meng de courgette met het gehakt, paneermeel, de gebakken ui en het ei en bestrooi met peper en eventueel zout. Vorm 12 balletjes (per 4 personen) van het mengsel, leg op een bord en laat 15 min. rusten in de koelkast.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de rest van de olie en de boter in de koekenpan en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 15 min. rondom gaar. Keer ze steeds heel voorzichtig om.
Doe ondertussen de ontdooide tuinerwten in de hoge beker en pureer met een staafmixer. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Knijp de geraspte komkommer uit en meng met de yoghurt, het citroensap en -rasp door de erwtenpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de rijst en gehaktballetjes over de borden en serveer met de komkommer-yoghurtsalade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g diepvries fijne tuinerwten
3 middelgrote uien
3 el milde olijfolie
½ komkommer
½ el zout
1 courgette
300 g half-om-halfgehakt
50 g paneermeel
1 wit scharrelei
300 g langgraanrijst
10 g ongezouten roomboter
1 citroen
200 ml volle yoghurt
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker