Tonijnburgers met geroosterde bloemkool en frietjes
Vanavond eten we burgers met friet. Zelfgemaakte tonijnburgers, welteverstaan. Geroosterde bloemkool erbij en je hebt een verrassend agv'tje!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Ontdooi de tuinerwten. Snijd de bloemkool in de lengte in plakken van 2 cm en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en de cajunkruiden. Rooster de bloemkool in ca. 25 min. gaar en krokant. Keer halverwege.
Verdeel ondertussen de friet over een tweede met bakpapier beklede bakplaat, schuif de laatste 15-20 min. onder de bloemkool en bak mee. Schep halverwege om.
Laat ondertussen de tonijn uitlekken. Pureer de helft van de tuinerwten met de staafmixer. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng de tonijn met de gepureerde tuinerwten, rest van de tuinerwten, het citroenrasp, paneermeel en ei in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vorm 4 burgers van het mengsel (per 4 personen). Verhit de rest van de olie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de tonijnburgers in 8-10 min. gaar. Keer halverwege voorzichtig om.
Verdeel de friet en bloemkool over de borden en leg op elk bord een burger. Snijd de citroen in parten en verdeel over de borden.
Tonijnburgers met geroosterde bloemkool en frietjes
Vanavond eten we burgers met friet. Zelfgemaakte tonijnburgers, welteverstaan. Geroosterde bloemkool erbij en je hebt een verrassend agv'tje!
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Ontdooi de tuinerwten. Snijd de bloemkool in de lengte in plakken van 2 cm en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en de cajunkruiden. Rooster de bloemkool in ca. 25 min. gaar en krokant. Keer halverwege.
Verdeel ondertussen de friet over een tweede met bakpapier beklede bakplaat, schuif de laatste 15-20 min. onder de bloemkool en bak mee. Schep halverwege om.
Laat ondertussen de tonijn uitlekken. Pureer de helft van de tuinerwten met de staafmixer. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng de tonijn met de gepureerde tuinerwten, rest van de tuinerwten, het citroenrasp, paneermeel en ei in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vorm 4 burgers van het mengsel (per 4 personen). Verhit de rest van de olie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de tonijnburgers in 8-10 min. gaar. Keer halverwege voorzichtig om.
Verdeel de friet en bloemkool over de borden en leg op elk bord een burger. Snijd de citroen in parten en verdeel over de borden.
combinatietip:
bereidingstip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g diepvries fijne tuinerwten
1 bloemkool
4 el milde olijfolie
½ el cajunkruiden
750 g diepvries ovenfriet
320 g tonijnstukken in olijfolie
½ citroen
50 g paneermeel
1 wit scharrelei
Dit heb je nodig
bakplaat
bakpapier
staafmixer