Hartige taart van filodeeg met rode ui, bloemkool en geitenkaas
Hartige taart van filodeeg met rode ui, bloemkool en geitenkaas
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de stronk in dunne plakjes. Snijd de rode uien in dunne halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 5 min. Voeg het komijnzaad en de bloemkool toe en bak al omscheppend 5 min.
Smelt ondertussen de boter in een (steel)pan op laag vuur. Bekleed de ingevette springvorm met bakpapier en vet ook het bakpapier in met behulp van de bakkwast met boter. Smeer het deeg in met gesmolten boter en herhaal met een tweede laag van 3 vellen. Maak een rommelige rand van het overhangende deeg en vet in met boter. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met het paneermeel.
Verdeel het ui-bloemkoolmengsel over de filodeeg bodem. Doe de eieren en geitenkaas in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout en giet over de bloemkool in de vorm. Bak de hartige taart in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar.
Hartige taart van filodeeg met rode ui, bloemkool en geitenkaas
Hartige taart van filodeeg met rode ui, bloemkool en geitenkaas
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
25 min. bereiden
15 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de stronk in dunne plakjes. Snijd de rode uien in dunne halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 5 min. Voeg het komijnzaad en de bloemkool toe en bak al omscheppend 5 min.
Smelt ondertussen de boter in een (steel)pan op laag vuur. Bekleed de ingevette springvorm met bakpapier en vet ook het bakpapier in met behulp van de bakkwast met boter. Smeer het deeg in met gesmolten boter en herhaal met een tweede laag van 3 vellen. Maak een rommelige rand van het overhangende deeg en vet in met boter. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met het paneermeel.
Verdeel het ui-bloemkoolmengsel over de filodeeg bodem. Doe de eieren en geitenkaas in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout en giet over de bloemkool in de vorm. Bak de hartige taart in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bloemkool
2 rode uien
2 el olijfolie mild
2 tl gemalen komijnzaad
50 g ongezouten roomboter
6 vellen diepvries filodeeg
2 el paneermeel
4 witte scharreleieren
200 g geitenkaas schijfjes
Dit heb je nodig
bakkwast
bakpapier
springvorm of ronde ovenschaal (Ø 24 cm, ingevet)
staafmixer