Hartige taart met kip en cashewnoten
Oké, het is geen taart à la minute, maar rijkgevuld en exotisch gekruid wel een cadeautje op tafel.
Aan de slag
Laat het filobladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking ontdooien. Verhit ¾ van de olie in een ruime braadpan en bak de kip rondom bruin. Strooi de gemberpoeder, saffraan, kaneelpoeder en peper en zout over de kip. Snijd de ui in halve ringen. Voeg de ui bij de kip en bak ca. 2 min. mee. Laat de kip afgedekt op laag vuur in ca. 1 uur gaar worden. Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Snijd de peterselie fijn en voeg aan de uien in de pan toe. Laat het stoofvocht van de uien op hoog vuur inkoken tot er dik stoofvocht over blijft.
Klop de eieren los met peper en zout. Bewaar een deel van de eieren afgedekt. Roer de rest door het uienmengsel en blijf roeren tot een smeuïg geheel is ontstaan. Laat het mengsel afkoelen. Verwijder het vel en de botten van de kip en verdeel het vlees in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de cashewnoten lichtbruin. Laat op keukenpapier afkoelen. Maal de noten in de keukenmachine tot korrels (niet te fijn) en meng met de suiker en de kaneelpoeder.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de quiche- of ovenschaal in. Smelt in een kleine pan of magnetron de boter. Leg na elkaar de filovellen in de vorm. Laat hierbij de punten van het deeg buiten de vorm hangen en draai de vellen steeds een kwartslag. Smeer tussendoor elk vel dun met de boter in. Verdeel de kip over de bodem. Leg een filovel erop en smeer dun met de boter in. Verdeel hierover het roereimengsel. Leg een filovel erop en bestrijk met boter.
Bewaar 1 el (per quiche voor 4 personen) van de noten. Verdeel de rest over het deeg. Leg hierop 3 met boter bestreken vellen. Sla alle uithangende punten naar binnen en plak vast. Leg de laatste vel erop, betrijk met boter en sla de punten naar binnen. Bestrijk het deegdeksel met de rest van de eieren en strooi de rest van de noten erover. Bak de taart in de oven in ca. 40 min. lichtbruin en gaar. Dek de laatste 10 min. van de baktijd de taart af met aluminiumfolie. Snijd de taart aan tafel in punten.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Hartige taart met kip en cashewnoten
Oké, het is geen taart à la minute, maar rijkgevuld en exotisch gekruid wel een cadeautje op tafel.
hoofdgerecht
null personen
910 kcal
170 min. bereiden
Aan de slag
Laat het filobladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking ontdooien. Verhit ¾ van de olie in een ruime braadpan en bak de kip rondom bruin. Strooi de gemberpoeder, saffraan, kaneelpoeder en peper en zout over de kip. Snijd de ui in halve ringen. Voeg de ui bij de kip en bak ca. 2 min. mee. Laat de kip afgedekt op laag vuur in ca. 1 uur gaar worden. Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Snijd de peterselie fijn en voeg aan de uien in de pan toe. Laat het stoofvocht van de uien op hoog vuur inkoken tot er dik stoofvocht over blijft.
Klop de eieren los met peper en zout. Bewaar een deel van de eieren afgedekt. Roer de rest door het uienmengsel en blijf roeren tot een smeuïg geheel is ontstaan. Laat het mengsel afkoelen. Verwijder het vel en de botten van de kip en verdeel het vlees in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de cashewnoten lichtbruin. Laat op keukenpapier afkoelen. Maal de noten in de keukenmachine tot korrels (niet te fijn) en meng met de suiker en de kaneelpoeder.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de quiche- of ovenschaal in. Smelt in een kleine pan of magnetron de boter. Leg na elkaar de filovellen in de vorm. Laat hierbij de punten van het deeg buiten de vorm hangen en draai de vellen steeds een kwartslag. Smeer tussendoor elk vel dun met de boter in. Verdeel de kip over de bodem. Leg een filovel erop en smeer dun met de boter in. Verdeel hierover het roereimengsel. Leg een filovel erop en bestrijk met boter.
Bewaar 1 el (per quiche voor 4 personen) van de noten. Verdeel de rest over het deeg. Leg hierop 3 met boter bestreken vellen. Sla alle uithangende punten naar binnen en plak vast. Leg de laatste vel erop, betrijk met boter en sla de punten naar binnen. Bestrijk het deegdeksel met de rest van de eieren en strooi de rest van de noten erover. Bak de taart in de oven in ca. 40 min. lichtbruin en gaar. Dek de laatste 10 min. van de baktijd de taart af met aluminiumfolie. Snijd de taart aan tafel in punten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
225 g diepvries filodeeg
4 el traditionele olijfolie
1¼ kg kippenbout
1 tl gemalen gember
1 zakje saffraan
1½ tl kaneelpoeder
400 g uien
½ zakje verse peterselie
4 middelgrote eieren
125 g ongezouten cashewnoten
30 g kristalsuiker
60 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
keukenmachine
ovenschaal (Ø 26 cm)