Filodeegtaart met gestoofde ui en kip
Hartige taart is altijd een goed idee. Dit recept met filodeeg en een vulling van gestoofde ui en kip krijgt een onverwacht zoetje met een beetje abrikozenjam. Om je vingers bij af te likken!
Aan de slag
Laat het filodeeg in de verpakking ontdooien. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de prei in ringen van 1 cm. Doe in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui met de prei en kurkuma 5 min. op hoog vuur. Roer regelmatig
Snijd ondertussen de kip in dunne reepjes. Voeg de kip toe en bak nog 5 min. mee. Schenk het water erbij, bestrooi met zwarte peper en eventueel zout, breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat de ui, prei en kip ca. 20 min. stoven, tot het water is verdampt. Meng de abrikozenjam erdoor en haal de pan van het vuur.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter en meng met de rest van de olie. Vet de springvorm in met wat boter-oliemengsel, bekleed met bakpapier en vet het bakpapier ook in. Bekleed de vorm met 1 vel filodeeg en bestrijk het met een bakkwast licht met botermengsel. Leg er 1 vel filodeeg bovenop en bestrijk weer met de boter. Herhaal dit met de rest van het filodeeg en botermengsel. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met het paneermeel.
Doe de gestoofde kip in een kom en meng de eieren erdoor. Verdeel het mengsel over het filodeeg en strijk glad. Vouw het deeg losjes naar binnen, bestrijk de randen van het deeg goed in met botermengsel. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar. Haal de taart na 20 min. uit de oven, bedek met aluminiumfolie en bak verder.
Filodeegtaart met gestoofde ui en kip
Hartige taart is altijd een goed idee. Dit recept met filodeeg en een vulling van gestoofde ui en kip krijgt een onverwacht zoetje met een beetje abrikozenjam. Om je vingers bij af te likken!
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
35 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Laat het filodeeg in de verpakking ontdooien. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de prei in ringen van 1 cm. Doe in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui met de prei en kurkuma 5 min. op hoog vuur. Roer regelmatig
Snijd ondertussen de kip in dunne reepjes. Voeg de kip toe en bak nog 5 min. mee. Schenk het water erbij, bestrooi met zwarte peper en eventueel zout, breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat de ui, prei en kip ca. 20 min. stoven, tot het water is verdampt. Meng de abrikozenjam erdoor en haal de pan van het vuur.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter en meng met de rest van de olie. Vet de springvorm in met wat boter-oliemengsel, bekleed met bakpapier en vet het bakpapier ook in. Bekleed de vorm met 1 vel filodeeg en bestrijk het met een bakkwast licht met botermengsel. Leg er 1 vel filodeeg bovenop en bestrijk weer met de boter. Herhaal dit met de rest van het filodeeg en botermengsel. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met het paneermeel.
Doe de gestoofde kip in een kom en meng de eieren erdoor. Verdeel het mengsel over het filodeeg en strijk glad. Vouw het deeg losjes naar binnen, bestrijk de randen van het deeg goed in met botermengsel. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar. Haal de taart na 20 min. uit de oven, bedek met aluminiumfolie en bak verder.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
10 vellen diepvries filodeeg
4 middelgrote uien
1 prei
4 el milde olijfolie
1 tl kurkuma
195 g kipdijfilet
150 ml kraanwater
1 el abrikozenjam
30 g ongezouten roomboter
3 el paneermeel
2 witte scharreleieren
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (∅ 24 cm)
bakkwast
aluminiumfolie