Hartige taart met aardappel en pompoen
We gaan weer hartige taart maken! Deze keer met plakjes aardappel en pompoen, die je in een vulling van ricotta, salie en uien steekt. Zo mooi en lekker is budgetproof!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Snipper de uien. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de ui 10 min. op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar, zonder papiertjes ertussen en rol op een licht bloem bestoven werkblad uit tot een lap van Ø 30 cm. Bekleed de springvorm ermee en zorg voor een opstaande rand van 3 cm. Snijd het overtollige bladerdeeg weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met het paneermeel.
Schil de pompoen met een dunschiller en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Schil de aardappelen. Snijd de pompoen en aardappelen met een mandoline in flinterdunne plakjes. Doe in een kom en schep om met de rest van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pluk de blaadjes van de takjes salie en snijd ze fijn. Roer de ricotta los met de eieren, salie en uien en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de ricottavulling over de bodem van de taart.
Zet de aardappel- en pompoenplakjes in 2 cirkels, rechtop in de vulling. Bak de taart in ca. 50-60 min. iets onder het midden van de oven gaar. Bedek na 30 min. met aluminiumfolie. Haal uit de oven en laat de taart 10 min. afkoelen in de vorm.
Hartige taart met aardappel en pompoen
We gaan weer hartige taart maken! Deze keer met plakjes aardappel en pompoen, die je in een vulling van ricotta, salie en uien steekt. Zo mooi en lekker is budgetproof!
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
30 min. bereiden
10 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Snipper de uien. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de ui 10 min. op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar, zonder papiertjes ertussen en rol op een licht bloem bestoven werkblad uit tot een lap van Ø 30 cm. Bekleed de springvorm ermee en zorg voor een opstaande rand van 3 cm. Snijd het overtollige bladerdeeg weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met het paneermeel.
Schil de pompoen met een dunschiller en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Schil de aardappelen. Snijd de pompoen en aardappelen met een mandoline in flinterdunne plakjes. Doe in een kom en schep om met de rest van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pluk de blaadjes van de takjes salie en snijd ze fijn. Roer de ricotta los met de eieren, salie en uien en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de ricottavulling over de bodem van de taart.
Zet de aardappel- en pompoenplakjes in 2 cirkels, rechtop in de vulling. Bak de taart in ca. 50-60 min. iets onder het midden van de oven gaar. Bedek na 30 min. met aluminiumfolie. Haal uit de oven en laat de taart 10 min. afkoelen in de vorm.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
7 plakjes diepvries bladerdeeg
2 middelgrote uien
4 el milde olijfolie
1 el tarwebloem
1 el paneermeel
600 g flespompoenen
500 g vastkokende aardappelen
10 g verse salie
250 g ricotta
3 witte scharreleieren
Dit heb je nodig
deegroller
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
dunschiller
mandoline
aluminiumfolie