Spaanse tortilla met brood en tomatensalade
Hola España! De zomer vraagt om tortilla en dat is precies wat we vanavond eten. Met een tomatensalade en brood. Nu hoeft alleen het zonnetje zich nog te laten zien en je waant je in Spanje.
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Verhit 150 ml olie (per 4 personen) in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de aardappelplakjes 15 min. Schep af en toe om, houd de plakjes heel. Voeg halverwege de ui toe.
Snijd ondertussen de tomaten in plakjes en de peterselie fijn. Meng de rest van de olie met de azijn, peterselie, peper en eventueel zout en meng met de tomaten. Laat staan tot gebruik.
Giet de aardappel en ui af in een zeef en vang de olie op. Klop in een ruime kom de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het aardappelmengsel erdoor.
Verhit de opgevangen olie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg het ei-aardappelmengsel toe aan de pan. Bak de tortilla op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 15 min. gaar. Zet het vuur halverwege wat lager
Keer de tortilla om met behulp van een bord: schuif de tortilla uit de pan op een groot bord, met de ongebakken kant naar boven. Leg de pan ondersteboven op de tortilla en keer alles om, nu ligt de ongebakken kant onder. Gaar nog 1-2 min Schuif de tortilla op een bord en snijd in stukken. Snijd het stokbrood in plakjes en serveer met de tomatensalade erbij.
Spaanse tortilla met brood en tomatensalade
Hola España! De zomer vraagt om tortilla en dat is precies wat we vanavond eten. Met een tomatensalade en brood. Nu hoeft alleen het zonnetje zich nog te laten zien en je waant je in Spanje.
hoofdgerecht
null personen
865 kcal
30 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Verhit 150 ml olie (per 4 personen) in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de aardappelplakjes 15 min. Schep af en toe om, houd de plakjes heel. Voeg halverwege de ui toe.
Snijd ondertussen de tomaten in plakjes en de peterselie fijn. Meng de rest van de olie met de azijn, peterselie, peper en eventueel zout en meng met de tomaten. Laat staan tot gebruik.
Giet de aardappel en ui af in een zeef en vang de olie op. Klop in een ruime kom de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het aardappelmengsel erdoor.
Verhit de opgevangen olie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg het ei-aardappelmengsel toe aan de pan. Bak de tortilla op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 15 min. gaar. Zet het vuur halverwege wat lager
Keer de tortilla om met behulp van een bord: schuif de tortilla uit de pan op een groot bord, met de ongebakken kant naar boven. Leg de pan ondersteboven op de tortilla en keer alles om, nu ligt de ongebakken kant onder. Gaar nog 1-2 min Schuif de tortilla op een bord en snijd in stukken. Snijd het stokbrood in plakjes en serveer met de tomatensalade erbij.
serveertip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
750 g vastkokende aardappelen
180 ml milde olijfolie
500 g trostomaten
15 g platte peterselie
1 el rodewijnazijn
8 scharreleieren
1 stokbrood wit